Zaterdag 13:30 - 16:30

De welpen zijn 7-11 jaar oud en spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen, te vinden in het boek Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Zaterdag 13:30 - 16:30

Scouts zijn 11 tot 15 jaar oud en spelen niet meer in een themaverhaal, zoals bij de de welpen wel het geval is. gemaakt van een thema. Er zijn tal van manieren om een gaaf programma te bieden aan deze leeftijdsgroep.

De opkomsten voor jeugdleden van elf tot vijftien jaar staan niet in het teken van een centraal thema zoals bij de welpen. In het spelaanbod wordt gewerkt met acht activiteitengebieden. Het werken met activiteitengebieden biedt veel ruimte om te ontdekken en variatie aan te brengen in het programma. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen.

Vrijdag 20:00 - 22:00

Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Explorers organiseren alles zelf: ze organiseren hun eigen programma en hun eigen expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de speltak. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en zijn er om te helpen en als ze advies nodig hebben of met vragen zitten.

Explorers bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om de organisatie.

Zaterdag 20:00 - 00:00

Roverscouts zijn alle jeugdleden van Scouting die tussen de 18 en 21 jaar oud zijn.

Roverscouts worden gezien als jeugdleden, omdat je als roverscout de laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de explorers hebt doorgemaakt.

Tevens is dit de plek waar je samenkomt met de vrienden die je voor de rest van je leven hebt gemaakt binnen je scouting carrière. Een opkomst bestaat vaak uit een activiteit met aansluitend een gezellige samenkomst.